Κόσμος Τετάρτη 25/08/2021, 20:49
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ρεκόρ στις νοσηλείες παιδιών με Covid στις ΗΠΑ

Σήμα κινδύνου από τους ειδικούς

Νέο ρεκόρ στις νοσηλείες παιδιών με Covid στις ΗΠΑ

Στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν διαμορφωθεί οι νοσηλείες παιδιών στις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο έχει σημάνει συναγερμό στους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την εβδομάδα 16 -22 Αυγούστου, στα αμερικανικά νοσοκομεία εισήχθησαν κατά μέσο όρο 303 ανήλικοι ημερησίως. 

Ένας αριθμός, ο οποίος κινδυνεύει να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες εβδομάδες, όταν και επαναλειτουργήσουν τα στοιχεία και ενισχυθεί η κινητικότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί επιστήμονες απευθύνουν έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ ζητούν από τις σχολικές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα (υποχρεωτική χρήση μάσκας στις αίθουσες). 

«Είναι τρομακτικό να βλέπεις τους αριθμούς και τη σοβαρότητα των μολύνσεων σε παιδιά να αυξάνονται» δήλωσε μία εκ των παιδιάτρων της κλινικής Mayo.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι νοσηλείες παιδιών αντιστοιχούν μόλις στο 1,8% του συνολικού αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών, επιβεβαιώνοντας ότι ο ιός δεν πλήττει τους ανήλικους το ίδιο σφοδρά με τους ενήλικους.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τους συνολικά 520.000 θανάτους από Covid στις ΗΠΑ, λιγότεροι από 500 αφορούσαν άτιομα κάτω των 18 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει τον εμβολιασμό παιδιών από 12 ετών και άνω, παρά τις ενστάσεις μέρους της επιστημονικής κοινότητας, καθώς την ίδια ώρα μεγάλα τμήματα των ευάλωτων ενήλικων πληθυσμών σε Αφρική, Ασία και Νότια Αμερικαή παραμένουν χωρίς πρόσβαση σε ασφαλή εμβόλια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News