Κόσμος Τρίτη 24/08/2021, 16:43
ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι: Υπό έλεγχο η πανδημία από την άνοιξη του 2022

Φάουτσι: Υπό έλεγχο η πανδημία από την άνοιξη του 2022

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να θέσουν τον κορωνοϊό υπό έλεγχο από την άνοιξη του 2022, καθώς και άλλα εμβόλια θα πάρουν την πλήρη έγκριση του FDA, εκτίμησε ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι.

Η χθεσινή πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer ανοίγει τον δρόμο για να εμβολιαστούν περισσότεροι Αμερικανοί, ενώ τις επόμενες εβδομάδες, θα εγκριθούν και τα εμβόλια των Moderna και Johnson & Johnson, με την έγκριση των εμβολίων για τα μικρά παιδιά να αναμένεται το φθινόπωρο, όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είχαν εγκριθεί μόνο για επείγουσα χρήση. Η πλήρης έγκρισή τους ανοίγει το δρόμο για να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός για περισσότερες κατηγορίες πολιτών.

«Εάν καταφέρουμε να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία από αυτά τα 80 με 90 εκατομμύρια άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, είτε γιατί είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν ή γιατί δεν είχαν την ευκαιρία, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δούμε το φως στο τέλος του τούνελ», είπε ο Φάουτσι στο NBC News.  

«Εάν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον χειμώνα και να εμβολιάσουμε την πλειοψηφία από τα 90 εκατ. άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ελπίζω ότι μπορούμε να αρχίσουμε να έχουμε κάποιον καλό έλεγχο την άνοιξη του 2022», είπε στο CNN.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News