Κόσμος Κυριακή 1/08/2021, 17:33
ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι: Περισσότερος πόνος μπροστά μας, αλλά όχι νέο lockdown

Φάουτσι: Περισσότερος πόνος μπροστά μας, αλλά όχι νέο lockdown

Η μετάλλαξη Δέλτα ανησυχεί για την εκρηκτική μεταδοτικότητά της τις αρχές. Παρόλα αυτά η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια κατά της Covid-19 κάνουν τον επικεφαλής επιδημιολόγο της χώρας, Άντονι Φάουτσι, να αισιοδοξεί ότι δεν θα χρειαστεί οι ΗΠΑ να επιστρέψουμε σε lockdown. 

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε λοκντάουν», είπε ο Φάουτσι, σε δηλώσεις του στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Νομίζω ότι έχουμε επαρκές ποσοστό ανθρώπων στη χώρα, όχι επαρκές για να συντρίψουμε την έξαρση, όμως πιστεύω αρκετό, που δεν θα μας επιτρέψει να βρεθούμε στην κατάσταση, στην οποία ήμασταν τον περασμένο χειμώνα».

Αν και ο Φάουτσι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, όπως πέρυσι, προειδοποίησε από το ABC ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί», καθώς η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να διασπείρεται. «Έχουμε περισσότερο πόνο μπροστά μας» προειδοποίησε. «Θα υποφέρουμε κι άλλο». Η μεγαλύτερη απειλή όμως είναι για τους ανεμβολίαστους. «Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται», τόνισε.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται σε πολλές πολιτείες, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο δεν έχουμε ανάλογη αύξηση στον αριθμό των θανάτων. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News