Κόσμος Σάββατο 11/09/2021, 09:01
ΚΟΣΜΟΣ

Μπ. Τζόνσον για 11η Σεπτεμβρίου: Οι επιθέσεις δεν κατάφεραν να μας διχάσουν

«Απέτυχαν να διαχωρίσουν τα έθνη μας, είτε να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας ή να ζούμε σε διαρκή φόβο», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Μπ. Τζόνσον για 11η Σεπτεμβρίου: Οι επιθέσεις δεν κατάφεραν να μας διχάσουν

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να διχάσουν όσους πιστεύουν στην ελευθερία και τη δημοκρατία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε βίντεο -μήνυμα για την 20ή επέτειο των επιθέσεων. 

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, όταν αεροπειρατές κατέλαβαν τον έλεγχο τεσσάρων αεροπλάνων και τα χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο. Στους νεκρούς συγκαταλέγονταν και 67 Βρετανοί υπήκοοι.

⇒ Διαβάστε επίσης: 11η Σεπτεμβρίου: Το χρονικό της ημέρας που άλλαξε τον κόσμο

«Παρόλο που οι τρομοκράτες επέβαλαν ένα φορτίο θλίψης και πόνου και παρόλο η απειλή εξακολουθεί να υφίσταται σήμερα, μπορούμε πλέον να πούμε, με την οπτική 20 ετών μετά, ότι δεν κατάφεραν να κλονίσουν την πίστη μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία», είπε ο Τζόνσον στο βίντεο, μήνυμά του.

«Απέτυχαν να διαχωρίσουν τα έθνη μας, είτε να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας ή να ζούμε σε διαρκή φόβο», τόνισε.

Το βίντεο μήνυμα του Τζόνσον θα προβληθεί σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, όπου βρίσκεται ένα γλυπτό – μνημείο που δημιουργήθηκε από χάλυβα που περισυλλέχθηκε από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων.

Επιπλέον, ο Τζόνσον συνέδεσε την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου με την πρόσφατη επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών, βρετανικών και άλλων νατοϊκών δυνάμεων.

«Τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν, να αγαπούμε και να νοιαζόμαστε τους επιζώντες και εκείνους που εξακολουθούν να πενθούν και να κρατάμε στέρεη την πίστη μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία, που πάντα θα επικρατούν απέναντι σε κάθε εχθρό», είπε.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News