Κόσμος Παρασκευή 10/09/2021, 22:30
COVID-19

CDC: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από Covid-19

CDC: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από Covid-19

Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από Covid-19 σε σχέση με τους εμβολιασμένους, όπως συμπεραίνει νέα έρευνα των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η μελέτη εξέτασε τα κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους από κορωνοϊό σε 13 πολιτείες και βρήκε περαιτέρω αποδείξεις που καταδεικνύουν την προστασία που προσφέρει ο εμβολισμός, δήλωσε η διευθύντρια του CDC Δρ. Ροσέλ Βαλένσκι.

Όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές της νόσου.

Τα συμπεράσματα βασίζονται σε περισσότερα από 600.000 κρούσματα Covid-19 που αναλύθηκαν και συσχετίστηκαν με τους εμβολιασμούς από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουλίου.

Προηγούμενη μελέτη του CDC που βασίστηκε σε δεδομένα από μόλις 43.127 κρούσματα Covid στην κομητεία του Λος Άντζελες το διάστημα Μαΐου – Ιουλίου διαπίστωσε ότι οι ανεμβολίαστοι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid και 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με τον ιό.

Περίπου το 54% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα CDC.

«Ο εμβολιασμός λειτουργεί. Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να γυρίσουμε σελίδα σε αυτή την πανδημία», σύμφωνα με τη μελέτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News