Κόσμος Σάββατο 28/08/2021, 07:19
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικό πλήγμα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν

Αμερικανικό πλήγμα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν

Eπιδρομή με drone εναντίον στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν που σχεδίαζε επιθέσεις εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες και δεκάδες Αφγανοί άμαχοι.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον θα καταδιώξει τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης και είπε ότι έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να καταρτίσει σχέδια για να πλήξει τους δράστες.

Όπως γνωστοποίησε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ. Ωστόσο δεν διευκρινίστηκε αν ο στόχος συνδεόταν με την επίθεση στο αεροδρόμιο. «Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων» ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ζήτησε την Παρασκευή από Αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν «αμέσως» την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας. 

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πύλη Άμπι, στην Ανατολική Πύλη, στη Βόρεια Πύλη ή Πύλη Νέου Υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να φύγουν αμέσως από εκεί», ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της. Παρόμοια προειδοποίηση είχε εκδοθεί και μια ημέρα πριν την επίθεση της Πέμπτης.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News