Κόσμος Τρίτη 24/08/2021, 15:35
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πρωτιά του SPD σε δημοσκόπηση για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια

Εν όψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου

Γερμανία: Πρωτιά του SPD σε δημοσκόπηση για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια

Αλλαγή σκηνικού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία, περίπου έναν μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του RTL/NTV, οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD (με υποψήφιο τον Όλαφ Σολτς) φιγουράρουν στην 1η θέση της πρόθεσης ψήφου, συγκεντρώνοντας 23%.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, η οποία προαναγγείλει νίκη του SPD σε βουλευτικές εκλογές.

Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) υποχωρεί στο 22%, ένα από τα χαμηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά όλων των εποχών.

Την ίδια ώρα, το κόμμα των Πρασίνων ακολουθεί στο 18%. 

Η αδύναμη επίδοση των CDU-CSU αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον νυν πρόεδρο του κόμματος, Αρμίν Νασέτ, ο οποίος δεν φαίνεται ικανός να πείσει μεγάλο τμήμα του γερμανικού εκλογικού σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκελα Μέρκελ έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες την αποχώρησή της από την πολιτική σκηνή της χώρας, μετά τη λήξη της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας -σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση μιας ολόκληρης εποχής τόσο για τη Γερμανία όσο και για την Ευρώπη.

Όπως όλα δείχνουν, η επόμενη κυβέρνηση στη Γερμανία θα περιλαμβάνει μια ευρύτερη συνεργασία κομμάτων, με τη συμμετοχή των Πρασίνων να θεωρείται αρκετά πιθανή, δεδομένων των συσχετισμών των κομμάτων.

Αυτό που απομένει, είναι να δούμε αν ο επόμενος Καγκελάριος θα προέρχεται από το CDU (Νασέτ) ή το SPD (Σολτς).

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News