Κόσμος Κυριακή 22/08/2021, 08:33
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ιστορικό χαμηλό το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών

Εν όψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου

Σε ιστορικό χαμηλό το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών υποχωρεί η δημοσκοπική επίδοση των Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU) της απερχόμενης Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ.

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει μόλις το 22% της πρόθεσης ψήφου, όσο δηλαδή και οι Σοσιαλιστές Δημοκράτες (SPD). 

Μάλιστα, το κόμμα της Μέρκελ καταγράφει πτώση τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Insa (διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag).

Πρόκειται, παράλληλα, για το χαμηλοτερο δημοσκοπικό ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών, το οποίο έχει καταγραφεί ιστορικά από την Insa. 

Η αδύναμη επίδοση των CDU-CSU αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον νυν πρόεδρο του κόμματος, Αρμίν Νασέτ, ο οποίος δεν φαίνεται ικανός να πείσει μεγάλο τμήμα του γερμανικού εκλογικού σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκελα Μέρκελ έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες την αποχώρησή της από την πολιτική σκηνή της χώρας, μετά τη λήξη της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας -σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση μιας ολόκληρης εποχής τόσο για τη Γερμανία όσο και για την Ευρώπη.

Όσον αφορά τους Πράσινους, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά είναι σαφώς αποδυναμωμένοι σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, καθώς ακολουθούν στην 3η θέση και το 17%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, τέλος, συγκεντρώνουν το 13% της πρόθεσης ψήφου. 

Όπως όλα δείχνουν, η επόμενη κυβέρνηση στη Γερμανία θα περιλαμβάνει μια ευρύτερη συνεργασία κομμάτων, με τη συμμετοχή των Πρασίνων να θεωρείται αρκετά πιθανή, δεδομένων των συσχετισμών των κομμάτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News