Κόσμος Παρασκευή 6/08/2021, 09:12
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε υψηλό εξαμήνου τα ημερήσια κρούσματα

ΗΠΑ: Σε υψηλό εξαμήνου τα ημερήσια κρούσματα

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών σκαρφάλωσε ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ, με πάνω από 100.000 μολύνσεις να αναφέρονται σε εθνικό επίπεδο, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει κυρίως τη Φλόριντα και άλλες πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών έφτασε σχεδόν τις 95.000, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με ένα μήνα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το Reuters την Τετάρτη.

Τα μισά κρούσματα στις ΗΠΑ και οι νοσηλείες εντοπίζονται σε επτά πολιτείες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού – τη Φλόριντα, το Τέξας, το Μιζούρι, το Άρκανσο, τη Λουιζιάνα, την Αλαμπάμα και το Μισισιπή – την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την πανδημία Τζεφ Ζιντς στους δημοσιογράφους.

Η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να προσφέρει μια τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου στους πολίτες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο δρ. Άντονι Φάουτσι. Την Τετάρτη ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ενδέχεται να διπλασιαστεί και να φτάσει τις 200.000 τις επόμενες εβδομάδες λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Η Φλόριντα, η οποία αποτελεί επίκεντρο της νέας έξαρσης των κρουσμάτων κατέγραψε την Πέμπτη νέο ρεκόρ νοσηλειών, με 12.373 κλίνες να είναι κατειλημμένες από ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων (HHS). Στη Φλόριντα νοσηλεύονται περισσότερα παιδιά με κορωνοϊό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, η Βιρτζίνια έγινε η τρίτη πολιτεία, μετά την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, που επιβάλλει τον εμβολιασμό ή τα εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ για τους υπαλλήλους της πολιτείας. Υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμός για κάποιους κυβερνητικούς υπαλλήλους μόνο στο Νιού Τζέρσι.

Η αύξηση των κρουσμάτων ωθεί περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν, ενώ κάποιες ανακοίνωσαν ότι θα καθυστερήσουν τα σχέδιά τους για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News