Κόσμος Κυριακή 25/07/2021, 19:45
ΗΠΑ

Καμπανάκι από Φάουτσι: Εξετάζεται η ολική επαναφορά της μάσκας

Καμπανάκι από Φάουτσι: Εξετάζεται η ολική επαναφορά της μάσκας

Προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς «λάθος κατεύθυνση» όσον αφορά στην αντιμετώπιση του νέου κύματος κορωνοϊού απηύθυνε ο κορυφαίος επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι, επισημαίνοντας ότι πιθανόν να χρειαστεί ενισχυτική τρίτη δόση εμβολιασμού για τις πιο ευπαθείς ομάδες. 

Με το ήμισυ της χώρας να μην έχει ακόμη πλήρως εμβολιαστεί και με τον κορωνοϊό να παρουσιάζει νέα αναζωπύρωση μετά τη μετάλλαξη Δέλτα, οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με το σενάριο ο ημερήσιος αριθμός θανάτων να φθάσει τις 4.000, δηλ. να επιστρέψει στα επίπεδα του περυσινού χειμώνα όταν η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της. 

Επίσης, ο Φάουτσι προσέθεσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξετάζουν την ολική επαναφορά χρήσης της μάσκας για προστασία από τον κορωνοϊό. Όπως είπε, τα CDC αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών για την COVID-19, προτείνοντας ακόμη και στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους.

Σημείωσε δε, ότι ορισμένες περιοχές όπου τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται, ήδη παροτρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα, δήλωσε πως οι Αμερικανοί, που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ενδέχεται να χρειαστούν ενισχυτική δόση εμβολίων κατά της Covid-19.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι.

Πηγή: CNN

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top