Κόσμος Κυριακή 1/08/2021, 21:36
ΚΟΣΜΟΣ

YouTube: Γιατί μπλόκαρε το Sky News Australia

YouTube: Γιατί μπλόκαρε το Sky News Australia

To YouTube ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε για μία εβδομάδα το κανάλι του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Australia στην πλατφόρμα του λόγω μετάδοσης ψευδών ειδήσεων αναφορικά με την Covid-19. Δεν εξήγησε ποια βίντεο του δικτύου, που ανήκει στον μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, περιείχαν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία, αλλά υπογράμμισε: 

«Εφαρμόζουμε σαφείς πολιτικές σε σχέση με τις ψευδείς πληροφορίες για την Covid-19 (…) προκειμένου να εμποδίσουμε τη μετάδοση ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό, που θα μπορούσαν να βλάψουν τον κόσμο». To δίκτυο «στηρίζει τις συζητήσεις και τον δημόσιο διάλογο αναφορικά με έναν μεγάλο αριθμό θεμάτων και απόψεων, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για κάθε δημοκρατία» πρόσθεσε. 

Ο διευθυντής ψηφιακών μέσων του δικτύου έκανε λόγο για «απαράδεκτη επίθεση στη δυνατότητα να σκέφτεται κανείς ελεύθερα». Το Sky News Australia έχει 1,85 εκατομμύρια ακολούθους στο YouTube και ο 7ημερος αποκλεισμός του μπορεί να επηρεάσει τα έσοδά του από το streaming.

Έχει ανά καιρούς αναρτήσει βίντεο στα οποία φιλοξενούνται άνθρωποι που αμφισβητούν την ύπαρξη μιας πανδημίας και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ή τάσσονται κατά των lockdown.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News