Κόσμος Τετάρτη 7/07/2021, 14:58
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Σεούλ «σνομπάρει» το σεξ

Το 36% απείχε τον τελευταίο χρόνο

Γιατί η Σεούλ «σνομπάρει» το σεξ

Γυρίζουν την πλάτη τους στο σεξ οι Νοτιοκορεάτες ; Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Yonsei, ένας στους τρεις κατοίκους της πρωτεύουσας Σεούλ δεν έχει συνευρεθεί ερωτικά τον τελευταίο χρόνο. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 2.182 πολίτες, ηλικίας 19 έως 69 ετών. Οι 1.071 ήταν άνδρες και οι υπόλοιποι 1.111 ήταν γυναίκες.

Το 36%, με βάση τα αποτελέσματα της μέτρησης, παραδέχεται ότι δεν έχει κάνει σεξ τους τελευταίους 12 μήνες, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τις γυναίκες. 

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα, είναι γιατί οι κάτοικοι της Σεούλ δεν προτιμούν τη σεξουαλική επαφή. Οι απαντήσεις, όπως είναι εύλογο, φανερώνουν και την πραγματική διάσταση του ζητήματος.

Κι αυτό, διότι το 24% των γυναικών δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το σεξ, ενώ το 15% των ανδρών αποδίδει την σεξουαλική απραξία στη δυσκολία ανεύρεσης ερωτικού συντρόφου.

Πρόκειται για δύο απαντήσεις, οι οποίες στην ουσία συνδέονται άρρηκτα, καθώς από την στιγμή που ένα μέρος των γυναικών δεν ενδιαφέρεται, ένα μέρος των ανδρών αυτόματα δυσκολεύεται να βρει σύντροφο.

Στη λίστα των αιτιών, ή αν προτιμάτε των αιτιολογιών, συγκαταλέγονται, επίσης, η έλλειψη προσωπικού χώρου, το άγχος της εργασίας, ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος κ.α.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί εξηγούν την εν λόγω τάση στην χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων, τα οποία συμβάλουν -όπως επισημαίνουν οι ερευνώντες- στην ατομική σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση.

Την ίδια ώρα, η έρευνα καταδεικνύει ότι λιγότερο σεξ κάνουν κυρίως όσοι προέρχονται από χαμηλού εισοδήματος οικογένειες, ενώ περισσότερο σεξ κάνουν όσοι προέρχονται από υψηλού εισοδήματος οικογένειες.

«Η Κορέα είναι μια πολύ συντηρητική κοινωνία και το σεξ εξακολουθεί να θεωρείται ως μια ακραία έννοια. Δηλαδή εκλαμβάνεται είτε ως κάτι πολύ ιερό είτε ως κάτι πολύ βρώμικο, χωρίς να υπάρχει μεσαία κλίμακα» σχολιάζει στο Business Insider ο καθηγητής Youm Yoosik, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News