Κόσμος Κυριακή 13/12/2020, 11:59
ΚΟΣΜΟΣ

Προς νέο lockdown και η Ν. Κορέα

Προς νέο lockdown και η Ν. Κορέα

Σε επίπεδα-ρεκόρ κινούνται τα κρούσματα της Covid-19 τα δύο τελευταία 24ωρα στην Ν. Κορέα, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές. Ο πρόεδρος της χώρας Μουν Τζε-ιν προειδοποίησε μάλιστα σήμερα ότι τα περιοριστικά μέτρα μπορεί να ενισχυθούν στο υψηλότερο επίπεδο. 

Ο Μουν προήδρευσε σήμερα, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, έκτακτης συνεδρίασης του Κεντρικού Επιτελείου για την αντιμετώπιση καταστροφών και ζήτησε επαγρύπνηση και εντατική προσπάθεια για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

«Αν το ξέσπασμα δεν περιοριστεί τώρα, έχουμε φθάσει στο κρίσιμο σημείο όπου πρέπει να εξετάσουμε την κλιμάκωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στο τρίτο επίπεδο», δήλωσε αναφερόμενος στους αυστηρότερους περιορισμούς στο πλαίσιο του νοτιοκορεατικού συστήματος των πέντε επιπέδων.

Η Σεούλ και τα προάστιά της, όπου ζει ερίπου ο μισός από τον πληθυσμό των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της Κορέας, βρίσκεται στο επίπεδο περιορισμών 2,5. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 50 ανθρώπων ενώ τα εστιατόρια απαγορεύεται να σερβίρουν πελάτες μετά τις 9 μ.μ..

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών φοβίζουν, αφού η Νότια Κορέα είχε αρχικά επιτύχει να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία. Σήμερα ανέφερε 1.030 νέα κρούσματα, από 950 την προηγουμένη, που αυξάνουν τις συνολικές μολύνσεις σε 42.766. 

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News