Κόσμος Τετάρτη 7/07/2021, 09:05
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Σε κρίσιμη κατάσταση δημοσιογράφος που δέχθηκε επίθεση με σφαίρες

Ολλανδία: Σε κρίσιμη κατάσταση δημοσιογράφος που δέχθηκε επίθεση με σφαίρες

Στόχος επίθεσης έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Άμστερνταμ διάσημος Ολλανδός δημοσιογράφος, ο οποίος ειδικεύεται σε υποθέσεις ποινικής φύσης. Ο Πέτερ Ρ. ντε Βρις τραυματίστηκε από σφαίρες σε κεντρικό δρόμο της ολλανδικής πρωτεύουσας περί τις 19:30 (τοπική ώρα) καθώς έβγαινε από το στούντιο εκπομπής.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίθεση «σοκαριστική και αδιανόητη». «Η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Βρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας» δήλωσε ο Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη.

Ο 64χρονος δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής είναι προσωπικότητα γνωστή στην Ολλανδία για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει σε υποθέσεις εγκλημάτων. Έχει δεχθεί αρκετές φορές απειλές κατά της ζωής του στην καριέρα του.

Η δήμαρχος  του Άμστερνταμ, Φέμκα Χάλσεμα, δήλωσε πως ο δημοσιογράφος «δίνει μάχη για να παραμείνει στη ζωή».

Ο Φρανκ Πάου, ο επικεφαλής της αστυνομίας της ολλανδικής πρωτεύουσας δήλωσε πως τρία πρόσωπα έχουν συλληφθεί, δύο ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο και άλλο ένα στο Άμστερνταμ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες πιθανόν βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News