Κόσμος Τρίτη 29/06/2021, 08:33
ΚΟΣΜΟΣ

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Η νέα θέση της Ελλάδας

Σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Η νέα θέση της Ελλάδας

Ενώ ο πλανήτησης, και κυρίως η Δύση, εισέρχεται σταδιακά σε μια κανονικότητα, με τις εθνικές οικονομίες να ανοίγουν και τα περιοριστικά μέτρα να αίρονται, το πρακτορείο Bloomberg σπεύδει να αναθεωρήσει την καθιερωμένη λίστα των καλύτερων και χειρότερων χωρών, όπου θα μπορούσε να ζει κάποιος αυτή την στιγμή.

Πρόκειται για μια μέτρηση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά παραμέτρων, όπως η πρόοδος ανοίγματος της οικονομίας, ο εμβλιαστικός ρυθμός κάλυψης του πληθυσμού, η αυστηρότητα των περιοριστικών μέτρων, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κ.α.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας «φιγουράρουν» οι ΗΠΑ, οι οποίες συγκεντρώνουν 76 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του Bloomberg. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία (73,7 βαθμούς) και στην τρίτη η Ελβετία (72,9 βαθμούς).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής:

  • Ισραήλ
  • Γαλλία
  • Ισπανία
  • Αυστραλία
  • Κίνα (ηπειρωτική)
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Νότια Κορέα

Όσον αφορά την Ελλάδα, κατατάσσεται στην 19η θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 68,8 βαθμούς -την υψηλότερη από την έναρξη της καταγραφής των σχετικών στοιχείων του Bloomberg.

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Η νέα θέση της Ελλάδας-1

Όσον αφορά τις χειρότερες χώρες, όπου θα μπορούσε να ζει κάποιος αυτή την στιγμή, η Αργεντινή είναι ο αρνητικός «πρωταγωνιστής», με μόλις 37 βαθμούς. Έπονται οι Φιλιππίνες (45,3), η Μαλαισία (46,6%) και η Ινδία (47,7) -δηλαδή χώρες, οι οποίες συνεχίζουν να δίνουν «μάχη» με την πανδημία.

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Η νέα θέση της Ελλάδας-2

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική λίστα του αμερικανικού πρακτορείου εξετάζει 53 διαφορετικές χώρες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News