Κόσμος Κυριακή 27/06/2021, 21:19
ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ τέθηκε σε δεκαήμερη καραντίνα, αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Ο 48χρονος Μπετέλ έχει κάνει μόνο μία δόση του εμβολίου για την Covid-19 μέχρι τώρα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αλλά κανείς από τους υπόλοιπους 26 ηγέτες δεν θεωρείται «στενή επαφή» του.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στο Λουξεμβούργο, στενές επαφές ενός ασθενούς θεωρούνται όσοι έμειναν για περισσότερα από 15 λεπτά μαζί του σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, χωρίς να φορούν μάσκα. Στη διήμερη σύνοδο των Βρυξελλών όμως τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες, όπως επισήμανε μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

«Κανείς αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των στενών επαφών του πρωθυπουργού», επέμεινε.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ έχει ελαφρά συμπτώματα (πυρετό, πονοκέφαλο) αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία. Ο φιλελεύθερος πολιτικός έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου.

Στο Λουξεμβούργο, μια χώρα περίπου 600.000 κατοίκων, έχουν καταγραφεί 70.600 κρούσματα και 818 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: ΑFP

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News