Κόσμος Κυριακή 6/06/2021, 07:23
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δωρίζουν 750.000 δόσεις του εμβολίου στην Ταϊβάν

ΗΠΑ: Δωρίζουν 750.000 δόσεις του εμβολίου στην Ταϊβάν

Τη δωρεά 750.000 δόσεων κατά του κορωνοϊού των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα γερουσιαστής Τάμι Ντάκγουορθ, με την αμερικανική κυβέρνηση να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στη μάχη που καταβάλει η ασιατική χώρα ενάντια στην πανδημία. 

Η Ταϊβάν αντιμετωπίζει νέα έξαρση των κρουσμάτων και είναι από τις χώρες, όπου υπάρχουν ελλείψεις στα εμβόλια, με αποτέλεσμα περί του 3% των 23,5 εκατ. πολιτών της χώρας να έχουν εμβολιαστεί, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν λάβει μόνο την μια από τις δύο δόσεις.

Μιλώντας από το αεροδρόμιο Σονγκσάν της Ταϊπέι, φτάνοντας για μια σύντομη επίσκεψη με τους συναδέλφους της γερουσιαστές Νταν Σάλιβαν και Κρίστοφερ Κουνς, η Ντάκγουορθ δήλωσε ότι η Ταϊβάν θα λάβει 750.000 δόσεις εμβολίων.

«Ήταν κρίσιμο για τις ΗΠΑ η Ταϊβάν να συμπεριληφθεί στην πρώτη ομάδα που θα λάβει εμβόλια επειδή αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη σας και εκτιμούμε αυτήν τη συνεργασία», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Την περασμένη Παρασκευή σε παρόμοια κίνηση προχώρησε και η Ιαπωνία, δωρίζοντας 1,24 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, προμήθειες υπερδιπλάσιες από εκείνες που είχε λάβει η Ταϊβάν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News