Κόσμος Τρίτη 25/05/2021, 15:41
ΚΟΣΜΟΣ

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιό της σε παιδιά 12-18 ετών

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε εφήβους 12-15 ετών στις ΗΠΑ

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιό της σε παιδιά 12-18 ετών

Πιο κοντά έρχεται ο μαζικός εμβολιασμός παιδιών κατά του κορωνοϊού, καθώς η Moderna έγινε η δεύτερη φαρμακευτική που ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές του εμβολίου της σε εφήβους από 12 έως 18 ετών ήταν επιτυχημένες.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε εφήβους 12-15 ετών στις ΗΠΑ από την επιτροπή φαρμάκων Food and Drug Administration (FDA). Η Pfizer έχει ξεκινήσει δοκιμές και σε μικρότερα παιδιά, από έξι μηνών έως 11 ετών.

Στα τέλη του Απριλίου, η Pfizer κατέθεσε φάκελο για έγκριση της χορήγησης του εμβολίου της σε παιδιά 12-15 ετών και στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εμβολιάσει πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά και εφόσον εγκριθεί και δεύτερο εμβόλιο, η εκστρατεία αυτή θα επιταχυνθεί, αφού με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των σχολείων στην κανονικότητα.

Η AstraZeneca ξεκίνησε την πρώτη της δοκιμή για τη χρήση του εμβολίου της σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά της, η Moderna διαπίστωσε ότι το εμβόλιό της είναι κατά 100% αποτελεσματικό στα παιδιά, αφού στην έρευνα που συμμετείχαν 3.700 άτομα ηλικίας 12-18 ετών, δεν καταγράφηκε κανένα συμπτωματικό κρούσμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News