Κόσμος Κυριακή 23/05/2021, 21:10
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Ζητεί διεθνή έρευνα για την εξαναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους

«Οι αρχές της Λευκορωσίας πρέπει να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του πληρώματος και όλων των επιβατών»

ΝΑΤΟ: Ζητεί διεθνή έρευνα για την εξαναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους

«Σοβαρό και επικίνδυνο συμβάν» χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο αεροδρόμιο του Μινσκ, σημειώνοντας μάλιστα ότι απαιτείται διεθνής έρευνα για το περιστατικό.

«Οι αρχές της Λευκορωσίας πρέπει να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του πληρώματος και όλων των επιβατών στο Βίλνιους», ανέφερε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έντονη αντίδραση Μητσοτάκη για την αναγκαστική προσγείωση

«Παρακολουθούμε στενά την εξαναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία του αεροπλάνου της Ryanair που πετούσε από την Αθήνα για το Βίλνιιους και την καταγγελλόμενη κράτηση του αντιπολιτευόμενου Ρομάν Προτασέβιτς», πρόσθεσε.

Η ηγεσία της Λευκορωσίας διέταξε την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, προκειμένου να συλλάβει δημοσιογράφο, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση της χώρας.

Η πτήση απογειώθηκε από το Μινσκ για το Βίλνιους

Σημειώνεται ότι η πτήση απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους, όπως ανέφερε λίγο νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Μεταφορών της Ε.ΕΑντίνα Βαλέαν. 

Τόνισε, μάλιστα ότι αυτά είναι «υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν».

Τονίζεται μάλιστα ότι τόσο η Πολωνία όσο και η Λιθουανία ζητούν την επιβολή άμεσων κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες. 

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News