Κόσμος Τρίτη 18/05/2021, 21:09
ΚΟΣΜΟΣ

Ουρανοξύστης ύψους 300 μέτρων άρχισε να τρέμει – Πανικός στη Σενζέν

Τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά

Ουρανοξύστης ύψους 300 μέτρων άρχισε να τρέμει – Πανικός στη Σενζέν

Πανικός δημιουργήθηκε στο εμπορικό κέντρο της κινεζικής πόλης Σενζέν, όταν ένας ουρανοξύστης 70 ορόφων ύψους 300 μέτρων, που φιλοξενεί καταστήματα και γραφεία άρχισε να δονείται, όπως αναφέρει το BBC. 

Οι αρχές έδωσαν αμέσως εντολή να εκκενωθεί ο ουρανοξύστης και βίντεο στο Twitter δείχνει έντρομους πολίτες να τρέχουν ψάχνοντας τρόπους διαφυγής.

Τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, καθώς δεν καταγράφηκε καμία σεισμική δόνηση στην περιοχή, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα, προκειμένου να ανακαλύψουν τι προκάλεσε το «τρέμουλο» του ουρανοξύστη.

Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της Σενζέν, μιας πόλης 12 εκατ. κατοίκων που είναι το «σταυροδρόμι» μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας και θεωρείται ο κόμβος της καινοτομίας και της τεχνολογίας στην ασιατική χώρα, φιλοξενώντας τα κεντρικά γραφεία εταιρειών όπως οι Tencent και Huawei.

Η εφημερίδα China’s Global Times ανέφερε ότι οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί ο ουρανοξύστης SEG Plaza στις 12:31 μ.μ. τοπική ώρα και μέχρι τις 14:00, δεν υπήρχε κανείς μέσα στον κτίριο. 

Με δήλωσή της, η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι η προκαταρκτική έρευνα δεν διαπίστωσε «την ύπαρξη ρωγμών στο έδαφος που περιβάλλει το κτίριο» και ζημιών στους εξωτερικούς τοίχους.

Ο ουρανοξύστης SEG Plaza είναι το 104ο υψηλότερο κτίριο στην Κίνα και το 212ο στον κόσμο, σύμφωνα με το Council on Tall Buildings και τη βάση δεδομένων, Urban Habitat.
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS