Κόσμος Σάββατο 24/04/2021, 18:35
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Οκτώ νεκροί και έξι τραυματίες από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης

Ινδία: Οκτώ νεκροί και έξι τραυματίες από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Τουλάχιστον οκτώ Ινδοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σοβαρά από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια, η οποία προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός παγετώνα αργά χθες το βράδυ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, όπως γνωστοποίησαν σήμερα επίσημες πηγές.

Η χιονοστιβάδα έπληξε στην περιοχή Τσαμόλι, στο κρατίδιο Ουταρακάντ της βόρειας Ινδίας, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εκατοντάδες εργάτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διασωθεί 384 άνθρωποι.

«Ανασύρθηκαν οκτώ σώματα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, προσθέτοντας ότι έξι από τους διασωθέντες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, μια χιονοστιβάδα που αποδόθηκε στην κλιματική αλλαγή προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 202 ανθρώπων στην ίδια περιοχή.

Ο δρόμος έχει αποκλειστεί σε τέσσερα ή πέντε σημεία εξαιτίας μιας σειράς κατολισθήσεων, που έλαβαν χώρα μετά τη χιονοστιβάδα.

Οι αρχές χρησιμοποιούν ελικόπτερα για να απομακρύνουν τους εργάτες. Όμως η επιχείρηση διακόπηκε το βράδυ της Παρασκευής, λόγω χιονόπτωσης και καταρρακτώδους βροχής.

Εκατοντάδες εργάτες ανοίγουν δρόμους στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις στρατιωτικές υποδομές της Ινδίας κατά μήκος των συνόρων της. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα έργα προκαλούν κατολισθήσεις και χιονοστιβάδες.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News