Κόσμος Τρίτη 1/12/2020, 12:17
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Τον Ιανουάριο η έναρξη του εμβολιασμού

Γερμανία: Τον Ιανουάριο η έναρξη του εμβολιασμού

Τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και των εργαζομένων στο σύστημα Υγείας τον Ιανουάριο σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα.

«Οι κρύοι μήνες του χειμώνα, στη διάρκεια των οποίων αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους, αυτοί θα είναι και οι πιο δύσκολοι. Βασικά, αυτό ισχύει έως τα τέλη του χειμώνα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία.

Οι γερμανικές αρχές προετοιμάζουν τη σύσταση ειδικών εμβολιαστικών κέντρων, τα οποία θα είναι έτοιμα έως τα μέσα Δεκεμβρίου, αν και πιθανότατα το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιο έως τότε, πρόσθεσε ο κ. Σπαν.

Κινητές μονάδες με προσωπικό Υγείας θα εμβολιάζουν πολίτες που δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετακίινησης και στα κέντρα εμβολιασμού, καθώς το υποψήφιο εμβόλιο που αναπτύσσει η BioNTech σε συνεργασία με την Pfizer συντηρείται σε συνθήκες υπερκατάψυξης, στους -70 βαθμούς Κελσίου, εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, η Γερμανία θα λάβει σε πρώτη φάση έως και 100 εκατ. δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Νοσοκόμες, γιατροί, ηλικιωμένοι και πολίτες με υποκείμενα νοσήματα -που συγκαταλέγονται στις κατηγορίες υψηλού ρίσκου- θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιασθούν.

Παρά τα έγκαιρα περιοριστικά μέτρα και τα γρήγορα ανακλαστικά της κυβέρνησης του Βερολίνου, τα κρούσματα στη χώρα παραμένουν πεισματικά σε υψηλά επίπεδα. Από σήμερα, τα μέτρα αυστηροποιούνται, με περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων στα πέντε άτομα και μείωση του αριθμού των ατόμων στο εσωτερικό των καταστημάτων, εν όψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα 13.604 κρούσματα, με το συνολικό αριθμό να υπερβαίνει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου(1.067.473) και 388 νέους θανάτους, στους 16.636 συνολικά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News