Κόσμος Σάββατο 8/05/2021, 14:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Αυστηρότερα τοπικά lockdown υπό το φονικό κύμα της πανδημίας

Φωτ. Reuters

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα υιοθετούν περιοχές της Ινδίας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με αμείωτη ένταση.

Το Ταμίλ Ναντού, όπου εδρεύουν μονάδες αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των BMW, Daimler, Hyundai, Ford, Nissan και Renault, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε καθολικό lockdown από τη Δευτέρα, αναστέλλοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες. Η γειτονική πολιτεία Καρνατάκας ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το καθολικό lockdown αργά την Παρασκευή. Η πρωτεύουσα της πολιτείας, Μπανγκαλόρ, αποτελεί τεχνολογικό κόμβο, όπου φιλοξενούνται γραφεία μεγάλων εταιρειών, όπως η Google, η Amazon και η Cisco.

Η Ινδία δεν έχει επιβάλει πανεθνικό lockdown όπως έκανε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρυσι, αλλά περίπου τα μισά από τα κρατίδιά της έχουν επιβάλει καθολικό lockdown. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 4.187 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τις 238.270. Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 401.078 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στα 21,9 εκατομμύρια.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει γίνει στόχος επικρίσεων επειδή δεν αντέδρασε γρηγορότερα για να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα, την ώρα που θρησκευτικά φεστιβάλ και πολιτικές συγκεντρώσεις προσήλκυσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες και μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης.

Η κυβέρνησή της χώρας επικρίνεται επίσης για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19, το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, τη μόνη ελπίδα που έχει η Ινδία να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News