Κόσμος Κυριακή 25/04/2021, 14:00
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι Πράσινοι πρώτη δύναμη στις δημοσκοπήσεις

Γερμανία: Οι Πράσινοι πρώτη δύναμη στις δημοσκοπήσεις

Το Πράσινο Κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία ξεπέρασε τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του κόμματος να είναι η Αναλένα Μπέρμποκ η υποψήφια υποψήφιά του για τις εθνικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε μία εβδομάδα οι Πράσινοι κέρδισαν έξι μονάδες ανεβαίνοντας στο 28% στη δημοσκόπηση της Kantar, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της Bild. Είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ για τους Πράσινους σε δημοσκοπήσεις της η Kantar. Η στήριξη για το CDU και το αδελφό του κόμμα CSU έπεσε στο 27%. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είδαν επίσης τη δύναμή τους να περιορίζεται κατά δύο μονάδες στο 13%, το χαμηλότερο που έχει καταγράψει η Kantar από τον Αύγουστο του 2019. 

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση που παρήγγειλε η Bild από την INSA η Μπέρμποκ αναδεικνύεται καταλληλότερη για πρωθυπουργός με ποσοστό 30% έναντι 20% του Όλαφ Σολτς των Σοσιαλδημοκρατών (που είναι σήμερα αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών) και 18% του Λάσετ του CDU.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News