Κόσμος Κυριακή 25/04/2021, 14:00
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι Πράσινοι πρώτη δύναμη στις δημοσκοπήσεις

φωτ. Reuters

Το Πράσινο Κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία ξεπέρασε τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του κόμματος να είναι η Αναλένα Μπέρμποκ η υποψήφια υποψήφιά του για τις εθνικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε μία εβδομάδα οι Πράσινοι κέρδισαν έξι μονάδες ανεβαίνοντας στο 28% στη δημοσκόπηση της Kantar, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της Bild. Είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ για τους Πράσινους σε δημοσκοπήσεις της η Kantar. Η στήριξη για το CDU και το αδελφό του κόμμα CSU έπεσε στο 27%. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είδαν επίσης τη δύναμή τους να περιορίζεται κατά δύο μονάδες στο 13%, το χαμηλότερο που έχει καταγράψει η Kantar από τον Αύγουστο του 2019. 

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση που παρήγγειλε η Bild από την INSA η Μπέρμποκ αναδεικνύεται καταλληλότερη για πρωθυπουργός με ποσοστό 30% έναντι 20% του Όλαφ Σολτς των Σοσιαλδημοκρατών (που είναι σήμερα αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών) και 18% του Λάσετ του CDU.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News