Κόσμος Σάββατο 24/04/2021, 16:56
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Γερμανία: Στις χώρες υψηλού κινδύνου η Ινδία – Περιορίζονται οι αφίξεις ταξιδιωτών

Λόγω της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού

Γερμανία: Στις χώρες υψηλού κινδύνου η Ινδία – Περιορίζονται οι αφίξεις ταξιδιωτών

Η Γερμανία πρόκειται να μειώσει σημαντικά τις αφίξεις ταξιδιωτών από την Ινδία, η οποία από αύριο θα περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου, λόγω της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων Covid – Μεγάλη έξαρση του ιού στην Ινδία

«Η νέα μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στην Ινδία μας ανησυχεί πολύ. Για να μην θέσουμε σε κίνδυνο την εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις μετακινήσεις ταξιδιωτών με την Ινδία», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.

Από αύριο Κυριακή, μόνο οι Γερμανοί πολίτες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν από την Ινδία προς τη Γερμανία. Θα πρέπει όμως να έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε εξετάσεις, να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξή τους.

Σημειώνεται επίσης ότι η Γερμανία έχει συμπεριλάβει το Κατάρ, την Τυνησία και το Πράσινο Ακρωτήριο, στις χώρες με «υψηλά επίπεδα Covid».

Πολλές χώρες έχουν λάβει παρόμοια μέτρα για να αποτρέψουν μια επιδείνωση της κατάστασης, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κουβέιτ.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News