Κόσμος Σάββατο 24/04/2021, 15:50
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μέρκελ: Καλεί τους Γερμανούς να τηρήσουν τα αυστηρότερα μέτρα

Τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση ήταν απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τρίτο κύμα

Μέρκελ: Καλεί τους Γερμανούς να τηρήσουν τα αυστηρότερα μέτρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα Σάββατο τους Γερμανούς πολίτες να τηρήσουν τα αυστηρότερα μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού σε περιοχές όπου καταγράφηκαν υψηλά επίπεδα μολύνσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προσθέτοντας ότι η εν λόγω απόφαση ήταν απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Και τα δύο κοινοβούλια ενέκριναν αυτήν την εβδομάδα την τροπολογία στη Νομοθεσία περί προστασίας από μεταδιδόμενα νοσήματα, που δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ευρύτερες εξουσίες για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος.

«Είναι κάτι καινούριο στον αγώνα κατά της πανδημίας. Και είμαι πεπεισμένη ότι χρειαζόταν κατεπειγόντως», είπε η καγκελάριος στο εβδομαδιαίο της podcast.

«Εξυπηρετεί τον σκοπό του να επιβραδύνουμε πρώτα το τρίτο κύμα της πανδημίας, μετά να το σταματήσουμε και τέλος να το αντιστρέψουμε», πρόσθεσε.

Όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία δίνει μάχη για να περιορίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά οι προσπάθειες περιπλέκονται εξαιτίας του πιο μεταδοτικού «βρετανικού» στελέχους (Β117) του κορωνοϊού αλλά και της σχετικά βραδείας έναρξης των εμβολιασμών.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News