Κόσμος Παρασκευή 23/04/2021, 15:36
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σταματά την απεργία πείνας ο Ναβάλνι

Ρωσία: Σταματά την απεργία πείνας ο Ναβάλνι

Να σταματήσει την απεργία πείνας αποφάσισε ο Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς τις τελευταίες ημέρες εντείνονταν οι ανησυχίες ότι ο πιο γνωστός επικριτής του Κρεμλίνου θα πέθαινε στη φυλακή. 

«Αρχίζω να βγαίνω από την απεργία πείνας. Σύμφωνα με τους κανόνες, θα πάρει τις ίδιες 24 ημέρες (όσες δηλαδή κράτησε η απεργία πείνας του) και όπως λένε, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο», έγραψε στο Instagram ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης. 

Η τύχη του Ναβάλνι εξελισσόταν σε σημαντική εστία έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, με το Λευκό Οίκο να προειδοποιεί ότι εάν πεθάνει, θα υπάρξουν συνέπειες. 

Ο 44χρονος αποφάσισε να σταματήσει αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας αφότου του δόθηκε πρόσβαση σε εξωτερικούς γιατρούς. Με την υγεία του να εμφανίζει επιδείνωση, είχε εγείρει αυτή την απαίτηση όταν σταμάτησε να σιτίζεται, στις 31 Μαρτίου. 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις της Ρωσίας αυτή την εβδομάδα, για να απαιτήσουν ιατρική φροντίδα για τον Ναβάλνι. Η αστυνομία προχώρησε σε 1.900 προσαγωγές. 

Ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία τον Ιανουάριο, αφότου νοσηλεύτηκε για μήνες στη Γερμανία, εξαιτίας της δηλητηρίασής του, την οποία ο ίδιος και δυτικές κυβερνήσεις αποδίδουν στο Κρεμλίνο. Κατά την άφιξή του συνελήφθη για την παραβίαση των όρων της αναστολής που είχε λάβει, στο πλαίσιο παλαιότερης καταδίκης του. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News