Κόσμος Κυριακή 28/03/2021, 16:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Ναβάλνι ζήτησε παυσίπονες ενέσεις

Ρωσία: Ο Ναβάλνι ζήτησε παυσίπονες ενέσεις

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε βοήθεια από δημόσια επιτροπή προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παυσίπονες ενέσεις για τον οξύ πόνο στο πόδι του, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της επιτροπής. σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα για 2,5 χρόνια με κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενες.

Συνελήφθη καθώς επέστρεφε στη Ρωσία από την Γερμανία τον Ιανουάριο όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο 44χρονος πολιτικός της αντιπολίτευσης έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το αίτημά του για θεραπεία από γιατρό έχει απορριφθεί και ότι ένας φρουρός τον ξυπνάει κάθε ώρα στη διάρκεια της νύχτας με στόχο να επιδεινωθεί η υγεία του.

Μέλη μιας τοπικής Δημόσιας Επιτροπής Εποπτεία– ένα ημιεπίσημο όργανο με πρόσβαση στις ρωσικές φυλακές– επισκέφθηκαν τον Ναβάλνι στις φυλακές όπου κρατείται, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, χθες Παρασκευή.

«Από τη συζήτηση (με τον Ναβάλνι) πληροφορηθήκαμε ότι πονάει στο πόδι και μας ζήτησε βοήθεια για να λάβει ενέσεις του φαρμάκου Diclofenac που μειώνει τον πόνο. Μπορεί ακόμα να περπατάει», ανέφερε σε διαδικτυακή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της επιτροπής Βιατσεσλάβ Κουλίκοφ.

Μια εκπρόσωπος περιφερειακής υπηρεσίας της ρωσικής αρχής φυλακών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Diclofenac είναι ένα φάρμακο που μειώνει την φλεγμονή και τον πόνο και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις αρθρώσεις, στους μύες και στα οστά, σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Ναβάλνι έχει πει ότι η μοναδική θεραπεία που λαμβάνει είναι δύο χάπια Ibuprofen ημερησίως και ότι η διάγνωση δεν είναι σαφής.

Η επιτροπή δεν διευκρίνισε αν ο Ναβάλνι έλαβε τις παυσίπονες ενέσεις που ζήτησε.

«Βεβαιωθήκαμε ότι το αίτημά του καταγράφηκε επισήμως», είπε ο Κουλίκοφ.

Ο δικηγόρος του Βαντίμ Κόμπζεφ, ο οποίος τον επισκέφθηκε μια ημέρα πριν από τα μέλη της επιτροπής, δήλωσε ότι δεν γνώριζε το αίτημά του για παυσίπονες ενέσεις.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News