Κόσμος Παρασκευή 23/04/2021, 06:59
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ινδία: 13 νεκροί σε ΜΕΘ από πυρκαγιά

Τραγωδία στην Ινδία: 13 νεκροί σε ΜΕΘ από πυρκαγιά

Πυρκαγιά ξέσπασε σε νοσοκομείο σε προάστιο του Μουμπάι της Ινδίας, αφήνοντας πίσω της 13 νεκρούς. Δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές 17 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύνονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Βιτζάι Βαλάμπ, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι υπόλοιποι τέσσερις διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία. 

H Ινδία έρχεται αντιμέτωπη με ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε καθημερινή βάση το τελευταίο διάστημα και το σύστημα υγείας της δέχεται ισχυρότατες πιέσεις. Να σημειωθεί ότι αν και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός εμβολίων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει προχωρήσει πολύ αργά. 

Ζοφερή η κατάσταση στη χώρα 

Η Ινδία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό με 332.730 κρούσματα να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Παράλληλα μέτρησε 2.263 θανάτους από Covid-19. 

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε έτσι τους 186.920 νεκρούς, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 16 εκατομμύρια.

Πηγή: AFP 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News