Κόσμος Πέμπτη 15/04/2021, 09:04
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν απαντά στη Ρωσία με κυρώσεις για το μεγάλο χακάρισμα

Ο Μπάιντεν απαντά στη Ρωσία με κυρώσεις για το μεγάλο χακάρισμα

Στις πρώτες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προχωρά η κυβέρνηση Μπάιντεν στοχεύοντας άτομα και οργανισμούς ως αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση στη SolarWinds, αλλά και τις προσπάθειες ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές. 

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι κυρώσεις αναμένεται να ακοινωθούν εντός της ημέρας και θα αφορούν πάνω από 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως επίσης 20 οργανισμούς.

Παράλληλα όπως αναφέρουν πηγές στο Bloomberg θα απαγορευθεί πιθανότατα στους αμερικανικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να πραγματοποιούν συναλλαγές με χρέος που έχει εκδώσει η κεντρική τράπεζα, το υπουργείο Οικονομικών ή το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας, ενώ θα απελαθούν έως και Ρώσοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες από τη χώρα. 

Οι κυρώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τα συμφέροντάς τους, αλλά και εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ζητήσει από τον Πούτιν να προβεί σε κινήσεις αποκλιμάκωσης. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News