Κόσμος Τρίτη 23/03/2021, 16:20
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Έρευνα για πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε η πρωθυπουργός εν μέσω περιορισμών

Νορβηγία: Έρευνα για πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε η πρωθυπουργός εν μέσω περιορισμών

Έρευνα για πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ διενεργεί η νορβηγική αστυνομία.

«Έχουμε ξεκινήσει έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει την ανάκριση του πρωθυπουργού. Έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία και η ανάκριση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει τελειώσει επισήμως», δήλωσε στο Reuters ο επιθεωρητής της αστυνομίας Πεν Μόρτεν Σέντινγκ. Η εξέλιξη θα μπορούσε να αοδηγήσει στην επιβολή προστίμου 10.000 κορωνών (περίπου 982 ευρώ) στην πρωθυπουργό για παραβίαση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.

Η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 10 ανθρώπων. «Οργανώσαμε ένα δείπνο σε εστιατόριο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες. Ήταν σε ένα εστιατόριο όπου κλείσαμε τρία ξεχωριστά τραπέζια και κρατήσαμε τις αποστάσεις», δήλωσε η Σόλμπεργκ σε δημοσιογράφους. 

Η Σόλμπεργκ έχει ταχθεί υπέρ των αυστηρών περιορισμών προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωηση της πανδημίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη, αλλά και να αυξηθεί η στήριξη για το Συντηρητικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, στις δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη πλέον με μία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, με τις υγειονομικές αρχές να προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η έξαρση της πανδημίας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News