Κόσμος Κυριακή 3/01/2021, 21:31
ΚΟΣΜΟΣ

«Τέλος» το αλκοόλ στη Νορβηγία

«Τέλος» το αλκοόλ στη Νορβηγία

Νέους αυστηρότερους περιορισμούς για να αποτρέψει την εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα η Νορβηγία, απαγορεύοντας την πώληση αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, Έρνα Σόλμπεργκ, το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή του συνωστισμού και του συγχρωτισμού των θαμώνων.

Η σκανδιναβική χώρα, εδώ και περίπου έναν μήνα, εμφανίζει σταθερή αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, ενώ υπολογίζεται ότι κάθε περιστατικό Covid-19 μολύνει κατά μέσο όρο 1,3 ανθρώπους.

«Βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις ενός νέου κύματος μολύνσεων» παραδέχθηκε η Σόλμπεργκ, επικαλούμενη τόσο την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων όσο και την εμφάνιση του νέου στελέχους του ιού, το οποίο είναι κατά 70% πιο μεταδοτικό.

Τα νέα μέτρα θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδων, όπως διευκρίνισε η πρωθυπουργός, η οποία κάλεσε τους πολίτες να αναστείλουν την κοινωνική τους ζωή.

Πέραν της πώλησης αλκόολ, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει και την αναστολή των πανεπιστημιακών μαθημάτων έως τις 18 Ιανουαρίου, ενώ όσοι όσοι φθάνουν στη χώρα είναι υποχρεωτικό να υποβληθούν σε τεστ Covid-19.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News