Κόσμος Δευτέρα 22/03/2021, 14:47
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τα εμβόλια μπροστά στην κάλπη

Ισραήλ: Τα εμβόλια μπροστά στην κάλπη

Το Ισραήλ έγινε «έθνος εμβολιασμού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κηρύσσοντας τη νίκη κατά της πανδημίας της Covid-19. Ακόμη και αυτό ωστόσο ίσως δεν είναι αρκετό όταν οι πολίτες ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη αύριο, Τρίτη, φορώντας υποχρεωτικά τη μάσκα τους, όπως σχολιάζει το Reuters.

Ο Νετανιάχου πέτυχε πράγματι να αναδείξει το Ισραήλ σε χώρα- πρότυπο ως προς τον εμβολιασμό των πολιτών κατά της Covid-19. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι στην τέταρτη εκλογική αναμέτρηση σε δύο χρόνια η μάχη θα είναι στήθος με στήθος. «Εξακολουθούν να μου λείπουν μία ή δύο έδρες για να εξασφαλίσω μία σταθερή κυβέρνηση» είπε στο Ραδιόφωνο του Στρατού την Κυριακή, με τους πολιτικούς αναλυτές να σχολιάζουν ότι η παραδοχή ήρθε στο πλαίσιο της στρατηγικής να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του. 

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο συναπισμός του κόμματός του Λικούντ με κόμματα υπερορθόδοξων Εβραίων συγκεντρώνει 60 έδρες στη Βουλή των 120 εδρών. 
Μία πιθανή, αλλά σε καμία περίπτωση βέβαιη, συμμαχία αριστερών κεντρώων και κεντροδεξιών κομμάτων είναι επίσης κοντά στις 60 έδρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ στην ιστορία του Ισραήλ δεν έχει κερδίσει ένα και μόνο κόμμα την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. 0 71χρονος Νετανιάχου, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας, έχει στηρίξει τις ελπίδες του στη νέα αυτή εκλογική μάχη στην αδιαμφισβήτητη επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News