Κόσμος Τρίτη 2/03/2021, 13:30
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Συνεργασία Αυστρίας – Δανίας με το Ισραήλ για εμβόλια δεύτερης γενιάς

Συνεργασία Αυστρίας – Δανίας με το Ισραήλ για εμβόλια δεύτερης γενιάς

Συμμαχία με το Ισραήλ για την παραγωγή εμβολίων δεύτερης γενιάς κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού χτίζουν η Αυστρία και η Δανία. Η κίνηση των δύο κρατών-μελών της Ε.Ε. έρχεται εν μέσω της αυξημένης δυσαρέσκειας για τις καθυστερήσεις στη διανομή εμβολίων που έχουν αφήσει την Ένωση πίσω στην παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού σε σχέση με το Ισραήλ. 

Αν και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς κρίνει ότι η απόφαση της Ε.Ε. για την προμήθεια εμβολίων για λογαριασμό των χωρών μελών ήταν σωστή, θεωρεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων καθυστέρησε ως προς την έγκριση εμβολίων. Για το λόγο αυτό πρέπει να προετοιμασθούμε για τις μεταλλάξεις και δεν πρέπει πλέον να εξαρτώμαστε από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την παραγωγή εμβολίων  δεύτερης γενιάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Επικρίσεις για τις καθυστερήσεις διατύπωσε και η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την έναρξη της συνεργασίας με το Ισραήλ.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ μαζί με την πρωθυπουργό της Δανίας προκειμένου να δουν από κοντά την ταχεία επιχείρηση εμβολιασμού της χώρας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News