Κόσμος Τρίτη 9/03/2021, 15:52
ΕΜΒΟΛΙΟ

Reuters: Στον «αέρα» και ο στόχος των 55 εκατ. δόσεων της J&J

Reuters: Στον «αέρα» και ο στόχος των 55 εκατ. δόσεων της J&J

Μετά την AstraZeneca, προβλήματα τήρησης των συμβολαίων παράδοσης εμβολίων κατά της Covid φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και η Johnson & Johnson, η οποία έχει δεσμευτεί για την παροχή 55 εκατ. δόσεων στις χώρες της Ε.Ε. εντός του β’ τριμήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των δόσεων τελεί υπό «πίεση», με αποτέλεσμα ο στόχος των 55 εκατ. δόσεων έως τον Ιούνιο να βρίσκεται στον «αέρα».

Αυτή η εξέλιξη, εφόσον επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα ασκήσει ακόμη περισσότερες πιέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες βλέπουν το πρόγραμμα εμβολιασμών να εκτροχιάζεται διαρκώς, λόγω των καθυστερημένων παραδόσεων από τις φαρμαμοβιομηχανίας.

Μέχρι στιγμής, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει την έκτακτη χρήση τριών εμβολίων: Pfizer / BioNTech, Moderna και AstraZeneca. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η απόφαση για το εμβόλιο της J&J, το οποίο απαιτεί μόλις μία δόση (σ.σ. τα υπόλοιπα απαιτούν δύο δόσεις).

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει εντός του β’ τριμήνου την παράδοση συνολικά 300 εκατ. δόσεων από τις παραπάνω εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των 55 εκατ. δόσεων της J&J.

Πρόσφατα δε, έγινε γνωστό ότι η AstraZeneca δύναται να παραδώσει μόλις 70 εκατ. δόσεις το προσεχές τρίμηνο έναντι των αρχικών δεσμεύσεων για 180 εκατ. δόσεις, μειώνοντας σημαντικά τους εμβολιαστικούς στόχους της Κομισιόν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News