Κόσμος Δευτέρα 8/03/2021, 14:01
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος «μπελάς» της Κομισιόν με το εμβόλιο της AstraZeneca

Θα παραδώσει μόλις 70 εκατ. δόσεις

Νέος «μπελάς» της Κομισιόν με το εμβόλιο της AstraZeneca

Λιγότερες από τις μισές δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, οι οποίες επρόκειτο να παραδοθούν στην Ε.Ε. το β’ τρίμηνο του 2021, θα λάβει τελικά η Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, η Κομισιόν αναμένει την παράδοση μόλις 70 εκατ. δόσεων του βρετανικού εμβολίου κατά της Covid-19 έναντι 180 εκατ. δόσεων, για τις οποίες είχε δεσμευτεί η φαρμακοβιομηχανία στο β’ τρίμηνο.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με συνέντευξη της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε διάφορες γερμανικές εφημερίδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει συνολικά 300 εκατ. δόσεις το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου.

Σ’ αυτό το μέγεθος συμπεριλαμβάνονται και 50 – 55 εκατ. δόσεις της Johnson & Johnson, το εμβόλιο της οποίας προς το παρόν δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), καθώς η σχετική απόφαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca, το εμβόλιο της οποίας χορηγείται σε πολίτες κάτω των 65 ετών, θα παραδώσει μόλις 40 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου έναντι των αρχικών δεσμεύσεων για 120 εκατ. δόσεις.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News