Κόσμος Παρασκευή 5/03/2021, 22:50
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Αντονι Φάουτσι στην «Κ»: Πότε θα ξεκινήσουν τα ταξίδια στην Ελλάδα

Αντονι Φάουτσι στην «Κ»: Πότε θα ξεκινήσουν τα ταξίδια στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα και στον χρόνο επανέναρξης του τουρισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος επιστημονας και επικεφαλής λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι. Τόνισε ότι εάν το επίπεδο μόλυνσης μειωθεί αρκετά και ο Έλληνας εμβολιαστεί, ώστε να περιοριστούν οι εξάρσεις της μόλυνσης, τότε, όπως είπε τα ταξίδια, σταδιακά, θα ήταν επιτρεπτά και προτεινόμενα.

«Επειδή όλοι θέλουν να επανέλθουν στο φυσιολογικό και πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, πιστεύουν ότι ένα από τα πιο όμορφα μέρη να ταξιδέψει κανείς είναι η Ελλάδα. Πιστεύω λοιπόν ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να το κάνουν αυτό», είπε μιλώντας στον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά. 

Ο Αντονι Φάουτσι αναφέρθηκε και στην ασφάλεια των εμβολίων, καθώς και αυτών της Ρωσίας και της Κίνας. Οσον αφορά στις παρενέργειες, δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα, επειδή οι δοκιμές που έγιναν στις ΗΠΑ με το M-RNA της Pfizer και της Moderna έδειξαν πως είχαν 94 έως 95% αποτελεσματικότητα και η αντιδραστικότητα είναι ελάχιστη. «Μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης, υπάρχει κάποιος πόνος στο χέρι που διαρκεί περίπου 24 ώρες.

Ολόκληρη η συνέντευξη Φάουτσι θα δημοσιευθεί στην Καθημερινή της Κυριακής. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News