Κόσμος Παρασκευή 26/02/2021, 16:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χουάν Κάρλος θα καταβάλλει στην εφορία της Ισπανίας 4,4 εκατ. ευρώ 

Ο Χουάν Κάρλος θα καταβάλλει στην εφορία της Ισπανίας 4,4 εκατ. ευρώ 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθεί να βάλει ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, καθώς θα καταβάλει 4,4 εκατ. ευρώ στην εφορία της χώρας. 

Το ποσό αυτό που περιλαμβάνει πρόστιμα και τόκους, προκύπτει από φορολογικές υποχρεώσεις, που σχετίζονται με ταξίδια και άλλα έξοδα και τα οποία πληρώθηκαν από ένα ίδρυμα που λειτουργούσε προς όφελος του πρώην βασιλιά ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη χώρα από τον περασμένο Αύγουστο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χουάν Κάρλος καλείται να πληρώσει στις ισπανικές φορολογικές αρχές, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο πλήρωσε 678.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων τόκων και προστίμων, προκειμένου να φθάσει σε διακανονισμό για παράνομες συναλλαγές που πραγματοποίησε με πιστωτικές κάρτες, με σκοπό να αποφύγει τις κατηγορίες και να είναι σε θέση να επιστρέψει στην Ισπανία. 

Οι εισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας έχουν ξεκινήσει έρευνες για διάφορες συναλλαγές και συμφωνίες του Χουάν Κάρλος, όπως αυτή που αφορούσε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία. 

Ερωτηθείσα για το θέμα η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Κάρμεν Κάλβο, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για υπόθεση που αφορά Ισπανό πολίτη με τις φορολογικές αρχές, ωστόσο όπως τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τον νόμο. Αυτό το σχόλιο είναι κάτι περισσότερο από σχετικό σήμερα». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News