Κόσμος Κυριακή 14/02/2021, 13:05
ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Δέσμευση Στ. Κυριακίδου για ταχύτερη έγκριση εμβολίων κατά των μεταλλάξεων

Δέσμευση Στ. Κυριακίδου για ταχύτερη έγκριση εμβολίων κατά των μεταλλάξεων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει με ταχείες διαδικασίες εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού προσαρμοσμένα στην καταπολέμηση των μεταλλάξεων του ιού, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine η κ. Κυριακίδου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε τώρα ότι ένα εμβόλιο που έχει βελτιωθεί από τον παρασκευαστή με βάση το προηγούμενο εμβόλιο, για την καταπολέμηση νέων παραλλαγών, δεν χρειάζεται πλέον να περάσει από ολόκληρη τη διαδικασία έγκρισης».

Με τον τρόπο αυτό, όπως διαβεβαιώσε, η διάθεση των εμβολίων θα είναι ταχύτερη, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια.

Την περασμένη Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε ότι η Ε.Ε. δεν βρίσκεται στο σημείο που θα ήθελε όσον αφορά στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Αργήσαμε με τις εγκρίσεις. Ήμασταν πολύ αισιόδοξοι με τη μαζική παραγωγή. Και πιθανώς πολύ βέβαιοι με το ότι οι παραγγελίες θα παρεδίδοντο στον χρόνο τους», είπε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συζήτηση σχετική με τη στρατηγική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News