Κόσμος Παρασκευή 29/01/2021, 16:03
ΚΟΣΜΟΣ

Χείρα βοηθείας της Novartis στην παραγωγή του εμβολίου της Pfizer

Χείρα βοηθείας της Novartis στην παραγωγή του εμβολίου της Pfizer

Σε αρχική συμφωνία με την Pfizer για την παροχή βοήθειας στην παρασκευή του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού έχει έρθει η Novartis, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα Παρασκευή, στην προσπάθεια της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην παραγωγή και στη διανομή των εμβολίων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Novartis σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου στις εγκαταστάσεις της στην πόλη Στάιν κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου της τρέχουσας χρονιάς.

Η κίνηση αυτή της ελβετικής εταιρείας, έρχεται εν μέσω μιας μεγάλης αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην παρασκευή και στις παραδόσεις των εμβολίων από τις τρεις εταιρείες οι οποίες έχουν εξασφαλίσει έγκριση έως τώρα, οι Pfizer/BionTech, AstraZeneca και Moderna. 

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα παρόμοια κίνηση ανακοίνωσε και η Sanofi, η οποία δήλωσε ότι θα εργασθεί μαζί με τη BionTech για την παρασκευή 125 εκατ. δόσεων του εμβολίου της. 

«Η Novartis δραστηριοποιείται σε πολλά μέτωπα, θέλοντας να προσφέρει στήριξη στην παγκόσμια ανταπόκριση κατά της πανδημίας», δήλωσε ο Στέφεν Λανγκ, επικεφαλής των τεχνικών λειτουργιών  στην ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Η εταιρεία δεν έκανε γνωστό πόση ποσότητα του εμβολίου των Pfizer/BionTech θα παρασκευάσει όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί, προσθέτοντας ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλες εταιρείες για την παραγωγή της mRNA, θεραπευτικής πρωτεΐνης και άλλων πρώτων υλών για το εμβόλια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News