Κόσμος Πέμπτη 28/01/2021, 18:01
ΚΟΣΜΟΣ

AstraZeneca: Θα δημοσιοποιήσει τη σύμβαση με την Κομισιόν

Απώλειες για τη μετοχή της φαρμακευτικής

AstraZeneca: Θα δημοσιοποιήσει τη σύμβαση με την Κομισιόν

Να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο προμηθειών με την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να συμφώνησε η AstraZeneca, εν μέσω της διένεξης για τον αριθμό των παραδοτέως δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, διαμήνυσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει τη συνεργασία με την AstraZeneca, με στόχο την επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

Επανέλαβε δε, ότι έχει ζητηθεί γραπτώς από τη φαρμακευτική εταιρεία να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο, ζήτημα το οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- «βρίσκεται υπό συζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν δεν έχει -μέχρι στιγμής- ανάψει το «πράσινο φως» στην χρήση του εμβολίου της βρετανικής εταιρείας, αν και δεν αποκλείεται αυτό να καταστεί πραγματικότητα αύριο, Παρασκευή.

Η διένεξη μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε με την παραδοχή ύπαρξης καθυστερήσεων στην παραγωγή των δόσεων, κάτι το οποίο θα προκαλέσει προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών παραδόσεων.

Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., από την πλευρά τους, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας την AstraZeneca για αθέτηση των συμβάσεων, εφόσον δεν τηρηθεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η μετοχή της AstraZeneca στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχώρησε περαιτέρω, χάνοντας ακόμη 1,5% και διολισθαίνοντας στις 7.666 στερλίνες, απέχοντας περίπου 1.654 στερλίνες από το ιστορικό υψηλό των 9.320 στερλινών (20 Ιουλίου του 2020). 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FAZ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News