Κόσμος Δευτέρα 11/01/2021, 15:19
ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer-BioNTech: Ανεβάζουν το στόχο της παραγωγής στα 2 δισ. εμβόλια

φωτ.: Shutterstock

Στις 2 δισεκατομμύρια δόσεις ανεβάζουν οι  Pfizer και BioNTech το στόχο τους για την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, καθώς οι δύο εταιρείες δέχονται παραγγελίες από κυβερνήσεις για επιπλέον δόσεις.

Πρόκειται για αύξηση κατά 50% σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο τους για το 2021, που μιλούσε για 1,3 δισ.  δόσεις. Η αύξηση έρχεται ως αποτέλεσμα μιας αλλαγής στην ετικέτα του εμβολίου, που επιτρέπει στους γιατρούς να μοιράσουν το κάθε φιαλίδιο σε έξι δόσεις, αντί για πέντε.

Ήδη, τουλάχιστον το ένα δεύτερο από αυτή την παραγωγική δυνατότητα έχει δεσμευτεί μέσω παραγγελιών, ανέφεραν οι φαρμακοβιομηχανίες.

Το ζήτημα της προσφοράς εμβολίων γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο, καθώς η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με το νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε την περασμένη εβδομάδα συμφωνία για το διπλασιασμό των εμβολίων που θα αγοράσει από τις Pfizer-BioNTech στις 600 εκατ. δόσεις.

Μία νέα γραμμή παραγωγής στη Γερμανία θα γίνει λειτουργική έως το τέλος του Φεβρουαρίου και αναμένεται ότι θα μπορεί να παράγει έως και 750 εκατ. δόσεις το χρόνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News