Κόσμος Παρασκευή 10/05/2024, 12:59
ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική προσγείωση Boeing στην Ιαπωνία λίγο μετά την απογείωσή του

Αναγκαστική προσγείωση Boeing στην Ιαπωνία λίγο μετά την απογείωσή του

Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η εμφάνιση προβλημάτων στα αεροσκάφη τύπου Boeing. Σήμερα το πρωί αεροσκάφος 737 της United Airlines που μετέφερε 50 επιβάτες προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Φουκουόκα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η πτήση 166 με κατεύθυνση προς το Γκουάμ επέστρεψε στο αεροδρόμιο όταν οι πιλότοι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε ξανά στη Φουκουόκα γύρω στις 11:45 π.μ. τοπική ώρα (5:45 π.μ. ώρα Ελλάδας), αφού διαπιστώθηκε ότι ένα πτερύγιο δεν λειτουργούσε σωστά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Χθες, συνολικά 190 άτομα απομακρύνθηκαν από ένα Boeing 737-800 της Corendon Airlines με έδρα την Τουρκία, του οποίου το ελαστικό του τροχού έσκασε καθώς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Γκαζιπάσα, κοντά στη μεσογειακή παραθαλάσσια πόλη Αλάνια.

Αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά του συμβάντος με το φλεγόμενο αεροσκάφος Boeing 737-300 με 78 επιβάτες που ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια της απογείωσής του στη Σενεγάλη.

Την Τετάρτη, ένα αεροπλάνο Boeing 767 της FedEx πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά από βλάβη του μπροστινού συστήματος προσγείωσης. Βίντεο έδειχναν τη μύτη του αεροπλάνου να γλιστρά στον διάδρομο προσγείωσης βγάζονας σπίθες και καπνό.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέο ατύχημα με Boeing – Ο μπροστινός τροχός έσκασε κατά την προσγείωση

Νέο περιστατικό με Boeing – Ανώμαλη προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη

Φόβος για τις πτήσεις; «Όλα είναι φυσιολογικά»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News