Κόσμος Πέμπτη 11/04/2024, 09:49
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Παρατείνει την αναστολή πτήσεων από και προς την Τεχεράνη

Lufthansa: Παρατείνει την αναστολή πτήσεων από και προς την Τεχεράνη

Σε παράταση της προσωρινής αναστολής των πτήσεών της από τη Φρανκφούρτη προς την ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη, προχώρησε η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa. Σε ανακοίνωση της εταιρείας χθες Τετάρτη αναφέρεται ως λόγος η τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Παρακολουθούμε μόνιμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις Αρχές», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η εταιρεία.

Η απόφαση ελήφθη το περασμένο Σαββατοκύριακο για να αποφευχθεί μια κατάσταση όπου το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας θα έπρεπε να διανυκτερεύσει στην Τεχεράνη, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι οι πτήσεις προς την ιρανική πρωτεύουσα δεν θα πραγματοποιούνται έως τις 13 Απριλίου.

Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων MEHR απέσυρε είδηση που είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα στον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα X, στην οποία ανέφερε πως το Ιράν κλείνει τον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας, αρνούμενο πως δημοσίευσε τέτοια πληροφορία σε νεότερη ανάρτηση.

Στο αρχικό κείμενο, αναφερόταν πως το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων προς και από την Τεχεράνη από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 23:30 ώρα Ελλάδας), εξαιτίας «στρατιωτικών γυμνασίων».

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News