Κόσμος Τρίτη 27/02/2024, 21:15
ΚΟΣΜΟΣ

Τριήμερη απεργία ξεκινά το προσωπικό εδάφους της Lufthansa

Τριήμερη απεργία ξεκινά το προσωπικό εδάφους της Lufthansa

Σε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου, καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο αεροπορικών εταιρειών Lufthansa το γερμανικό εργατικό συνδικάτο Verdi.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa Technik, Lufthansa Aviation Training και Lufthansa Technical Training, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, δήλωσε το συνδικάτο την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η Brussels Airlines, θυγατρική της γερμανικής Lufthansa, δήλωσε την Τρίτη ότι θα ακυρώσει μία στις πέντε πτήσεις την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα της τριήμερης απεργίας. «Ακυρώσαμε προληπτικά ορισμένες πτήσεις για να διασφαλίσουμε ότι το 80% των πτήσεων θα μπορέσει σίγουρα να πραγματοποιηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής αεροπορικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι ακυρώσεις αφορούν κυρίως ευρωπαϊκές πτήσεις για τις οποίες μπορούν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε αφότου η εργοδοσία δεν κατέθεσε βελτιωμένη μισθολογική πρόταση στις διαβουλεύσεις με το συνδικάτο. Η Lufthansa είχε δηλώσει την Κυριακή ότι επιθυμούσε την επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατόν ώστε να αποφευχθεί μια νέα απεργία. Από την πλευρά του, το συνδικάτο Verdi ζητούσε βελτιωμένη προσφορά προτού επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News