Κόσμος Σάββατο 4/05/2024, 22:00
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ιστορική τρίτη θητεία στη δημαρχία για τον Σαντίκ Καν

Λονδίνο: Ιστορική τρίτη θητεία στη δημαρχία για τον Σαντίκ Καν

Επανεξελέγη για τρίτη φορά δήμαρχος Λονδίνου ο 53χρονος Σαντίκ Καν. Γιος Πακιστανών, προέρχεται από το κόμμα των Εργατικών, ο Καν είναι πλέον ο μακροβιότερος δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, εξασφαλίζοντας «ιστορική» τρίτη θητεία στη δημαρχία του Λονδίνου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Καν συγκεντρώνει περίπου 43,8%, αφήνοντας την υποψήφια του κόμματος των Συντηρητικών, Σούζαν Χολ, περίπου 11 ποσοστιαίες μονάδες πίσω, στο 32,7%.

Ο Καν πρωτοεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου τον Μάιο του 2016 και έπειτα επανεξελέγη το 2021. Συγκριτικά, το 2016 είχε εξασφαλίσει 44,2%, ενώ το 2021 είχε λάβει στον πρώτο γύρο 40%.

Από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα για τη συντηρητική παράταξη των Τόρις του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ήταν τα χειρότερα των τελευταίων δεκαετιών στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 2 Μαΐου.

Όλα πλέον δείχνουν ότι οι Τόρις οδεύουν προς μια μεγάλη συντριβή στις επόμενες γενικές εκλογές που θα πρέπει να έχουν διεξαχθεί στη χώρα έως τον Ιανουάριο του 2025.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News