Business & Finance Δευτέρα 22/04/2024, 14:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδία: Βουτιά 27,5% στις εξαγωγές κατεργασμένων διαμαντιών

Ινδία: Βουτιά 27,5% στις εξαγωγές κατεργασμένων διαμαντιών

Σημαντική μείωση κατά 27,5% κατέγραψαν οι εξαγωγές κομμένων και γυαλισμένων διαμαντιών της Ινδίας μέσα σε ένα έτος σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, στα 15,97 δισ. δολάρια. Η πτώση αυτή στις εξαγωγές αποδίδεται στην υποτονική ζήτηση που υπήρχε από τις βασικές αγορές που είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εξαιτίας της απώλειας αυτής, ο μεγαλύτερος στιλβωτής διαμαντιών στον κόσμο αναγκάστηκε να μειώσει τις εισαγωγές ακατέργαστων διαμαντιών κατά 18% από πέρυσι σε 14,27 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, δήλωσε το Συμβούλιο Προώθησης Εξαγωγών Πολύτιμων Λίθων και Κοσμημάτων (Gem and Jewellery Export Promotion Council – GJEPC).

Σε απάντηση στη χαμηλότερη ζήτηση για εξαγωγές, ο κλάδος ανέστειλε εθελοντικά τις εισαγωγές ακατέργαστων διαμαντιών για δύο μήνες από τις 15 Οκτωβρίου 2023. Η αναστολή των εισαγωγών ακατέργαστων διαμαντιών βοήθησε στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών μεταξύ ζήτησης και προσφοράς, οδηγώντας σε θετικό αντίκτυπο στις τιμές των γυαλισμένων διαμαντιών το τρίμηνο του Μαρτίου, δήλωσε ο Vipul Shah, πρόεδρος του GJEPC.

Όπως δήλωσε ο ίδιος η GJEPC συζητά με τους παγκόσμιους ανθρακωρύχους διαμαντιών για την αύξηση των επενδύσεων στην ενίσχυση της γενικής προώθησης των διαμαντιών και των διαμαντένιων κοσμημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Στον αντίποδα, οι εξαγωγές χρυσών κοσμημάτων της Ινδίας αυξήθηκαν κατά σχεδόν 62% το 2023/24 σε 6,79 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι αποστολές προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπερδιπλασιάστηκαν στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομικής συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ινδίας και των ΗΑΕ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News