Κόσμος Σάββατο 13/04/2024, 10:32
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Πέντε νεκροί

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Πέντε νεκροί

(upd) Συναγερμός σήμανε στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία, όταν άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο στο Bondi Junction. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος εννέα μηνών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης είναι νεκρός, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί, ενώ άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρα του.

Τοπικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο, ενώ το κανάλι ABC μετέδωσε ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκονταν παγιδευμένοι στο εσωτερικό. Εναέρια πλάνα έδειξαν ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας έξω από το εμπορικό κέντρο ενώ ένοπλοι αστυνομικοί “χτένιζαν” την ταράτσα όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης. 

 Ενας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News