Κόσμος Σάββατο 23/03/2024, 14:58
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν για επίθεση στη Μόσχα: «Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, οι εχθροί δεν θα μας διχάσουν»

Κατά την ομιλία του, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσης «προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία» ενώ τόνισε ότι «όλοι οι επιτιθέμενοι έχουν βρεθεί και συλληφθεί»

Πούτιν για επίθεση στη Μόσχα: «Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, οι εχθροί δεν θα μας διχάσουν»

Διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόμενος στην «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 143.

Κατά την ομιλία του, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσης «προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία» ενώ τόνισε ότι «όλοι οι επιτιθέμενοι έχουν βρεθεί και συλληφθεί».

«Ολοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Οποιος διέταξε την επίθεση θα τιμωρηθεί. Οι εχθροί μας δε θα μας διχάσουν», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε την 24η Μαρτίου ως ημέρα πένθους και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ήταν η πιο φονική στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια, έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος». Ωστόσο, η Ρωσία αναφέρει ότι ερευνά μια σύνδεση με την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το Κίεβο αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στα χθεσινά γεγονότα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News