Κόσμος Κυριακή 10/03/2024, 16:55
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Biden συγκεντρώνει 10 εκατ. δολ., 24 ώρες μετά την ομιλία του για την κατάσταση των ΗΠΑ

Ο Biden συγκεντρώνει 10 εκατ. δολ., 24 ώρες μετά την ομιλία του για την κατάσταση των ΗΠΑ

Ο υπεύθυνος της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Joe Biden ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες μετά την πύρινη ομιλία του για την κατάσταση των ΗΠΑ, όπου κατηγόρησε τον Donald Trump ότι απειλεί τη δημοκρατία και τορπίλισε ένα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προβλημάτων των ΗΠΑ.

Σε μια 68λεπτη ομιλία στο Κογκρέσο την Πέμπτη, ο Biden κατηγόρησε επίσης τον Trump, τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ότι έθαψε την αλήθεια για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και ότι υποκλίθηκε στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Η συγκέντρωση χρημάτων είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι η εκστρατεία του Biden και οι σύμμαχοί του στο Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσαν πάνω από 42 εκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον Ιανουάριο.

Εκτιμάται ότι 32,2 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την ομιλία του Biden , σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen από 14 τηλεοπτικά δίκτυα, μια αύξηση 18% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό δεν συμπεριέλαβε τους τηλεθεατές σε streaming, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πλατφόρμες.

Στηριζόμενη στο ταμειακό πλεονέκτημά της, η εκστρατεία του Biden ανακοίνωσε το Σάββατο μια διαφημιστική εκστρατεία ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα στοχεύσει σε βασικές πολιτείες της μάχης τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Ο Biden και ο Trump εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο, όπως έδειξε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Φεβρουάριο, με τον πρώην πρόεδρο να υποστηρίζεται από το 37% των ερωτηθέντων και τον Biden να υποστηρίζεται από το 34%.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ζευγάρι δισεκατομμυριούχων στηρίζει την εκστρατεία του Trump

Musk: Δεν στηρίζω με δωρεά κανέναν από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία

Δύο χρόνια πολέμου: Προς μείωση η στήριξη της Δύσης – Τι σημαίνει για την Ουκρανία το σενάριο Trump

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News